понеділок, 01 грудня 2008 08:53

"ПДЧ - це тепер непристойне слово з трьох букв" - The Times

НАТО прагне не загострювати стосунки з Росією через Грузію і Україну, - пише газета "TheTimes".

Видання нагадує, що завтра міністри закордонних справ країн НАТО відмовлять цим країнам в можливості зробити перший крок до гарантованого членства в Альянсі.

На прохання британського уряду глави міністерств закордонних справ країн НАТО розробили новий план з новими формулюваннями, щоб зберегти зв"язки Грузії і України з Альянсом, не дозволяючи їм вступити на звичайний шлях до членства, - відзначає газета. Цей крок сприйнятий як зневажлива витівка по відношенню до Грузії і України, а також поступка Москві, - пише автор матеріалу.

"ПДЧ - це тепер непристойне слово з трьох букв", - повідомили газеті джерела в НАТО, пояснивши: термін ПДЧ (План дій з членства в НАТО) дає зрозуміти всьому світу і, насамперед, Росії, що робиться крок, рівносильний повноправному вступу до Альянсу.

Завтра на зустрічі глав МЗС в Брюсселі буде запропоновано замість ПДЧ надати Грузії і Україні особливі програми, але без щонайменших натяків на графіки або крайній термін вступу до Альянсу, - пише видання.

"Гарантуються регулярні обміни військовими і довгострокова допомога в модернізації збройних сил", - відзначає газета.

Як вважає видання, Москва сприйме це рішення як свою перемогу. Але в НАТО запевняють, що не відступляться від зобов"язання, узятого на себе в Бухаресті, - врешті-решт прийняти Грузію і Україну до Альянсу, "якщо вони того побажають", повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"ПДЧ - це тепер непристойне слово з трьох букв" - The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі