понеділок, 19 травня 2008 16:17

"Пауза у питанні ОПЗ корисна і Тимошенко, і Ющенку"

У цій резонансній кримінальній справі є політична підоснова і помітний якийсь політичний підтекст.

Про це повідомив народний депутат України від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, коментуючи інформацію про те, що прокуратура порушила кримінальну справу стосовно Андрія Портнова за фактом посягання на незаконну приватизацію.

На питання, чи не вважає він, що у зв"язку з порушенням кримінальної справи щодо Портнова БЮТ повинен надати іншу кандидатуру на посаду голови Фонду держмайна, політик відповів: "Це право коаліції. Коаліція формує виконавчу владу, вона формує державні комітети. Ми брати участь у цьому брудному політичному спектаклі не будемо - ні зі зняття, ні з голосування. Вистачить у них голосів - хай голосують. Нехай голосують за програму приватизації, нехай голосують за зняття Семенюк і за призначення нового голови Фонду держмайна. Але Партія регіонів у цьому брати участі не буде".

"А те, що сьогодні було прийняте таке рішення, - це нормально (рішення про перенесення Кабміном конкурсу з продажу 99,52% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод"). Бо якщо змоделювати ситуацію, що цей конкурс провели б, то результати конкурсу застрягли б у судах. І суперечки у судах тривали б не один місяць і зрештою ще більше вдарили б бумерангом по інвестиційному іміджу України. Ось тоді інвестори сказали б: "Якщо уряд говорить одне, а Президент інше, ми повірили й застави повносили, а потім опротестовували ще і суди", то важко розраховувати на прихід серйозних інвесторів й інвестицій. Узята пауза на користь і Тимошенко, і Ющенка. Хай вони трохи абстрагуються від політичної кон"юнктури і подумають про інтереси держави", - візазначив Михайло Чечетов.

Коментуючи інформацію про те, що представники БЮТ розцінюють порушення кримінальної справи стосовно Портнова як початок Президентом політичних репресій, Михайло Чечетов сказав: "У них вже йде війна без правил за принципом "поранених не беруть".

Війна між БЮТом і "Нашою Україною" і між їхніми лідерами перейшла з холодної фази у гарячу. Ми всі розуміємо, що джекпот один - місце Президента. І кандидат на цей джекпот від "оранжевих" теж повинен бути один. Тому йде війна на знищення, на знекровлення у плані зменшення ресурсу, що буде задіяний на наступних виборах", пише ІнтерМедіаКонсалтинг.

Зараз ви читаєте новину «"Пауза у питанні ОПЗ корисна і Тимошенко, і Ющенку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі