четвер, 18 жовтня 2007 08:49

"Обіцянки Тимошенко вкрай ризиковані"

Директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський вважає, що виконання "помаранчевою" коаліцією таких передвиборчих обіцянок, як створення виключно професійної армії та повернення українцям знецінених заощаджень Ощадбанку, за два роки можливе, але вкрай ризиковане з економічної точки зору.

Про це Бураковський сказав в інтерв"ю "Німецькій хвилі".

Перехід українського війська на виключно контрактну основу доцільно здійснювати після стратегічної оцінки загроз та викликів, які стоять перед державою та затвердження цієї стратегії відповідними інституціями, вважає експерт.

Бураковський не виключив прискореного створення професійної армії, але висловив сумнів в тому, що високооплачувані військові-професіонали будуть спроможні без належної підготовки відробляти вкладені в них державні кошти.

Економіст також підтвердив, що наразі до 40% української економіки працює в тіні і легалізація цих оборудок здатна принести кошти для виплати понад $100 млрд знецінених заощаджень Ощадбанку. Водночас, виплата такої суми населенню в короткий період часу, як застеріг Бураковський, містить в собі небезпеку прискорення інфляції та порушення макроекономічної стабільності.

Зараз ви читаєте новину «"Обіцянки Тимошенко вкрай ризиковані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі