четвер, 28 лютого 2008 08:28

"НУ-НС і "Регіони" можуть створити коаліцію неформально"

Член парламентської фракції НУ-НС Олесь Доній вважає, що переформатування коаліції може відбутися і неформально. Таку думку він висловив в ефірі Ера-FM.

За його словами, вже є спроби переформатування у Верховній Раді так званої помаранчевої коаліції на широку коаліцію, "і саме для цього знову-таки ведуться переговори між частиною ПР з одного боку і частиною оточення президента".

Нардеп припустив, що таке переформатування коаліції може бути "неформальним", "тобто може бути просто інше голосування частиною нашеукраїнців, комуністів і регіоналів, що може скласти необхідні 226 голосів".

"І спроба така вже була проведена під час невеличкого розблокування парламенту, коли голосувався закон про господарські суди. Власно тоді був саме такий формат", - підкреслив Доній.

"Мені здається, що в даному випадку ПР є підпорядкованою, тобто її використовують. Якщо вона це усвідомить, що в цій грі їй можуть пообіцяти і насправді нічого не дати, – ну, я зараз не кажу, що Віктору Януковичу обіцяється зараз посада спікера Верховної Ради, – але питання в тому, щоб їх інкорпорували в наступну владу, щоб дали гарантії їхньому бізнесу, який стоїть за їх спиною", - заявив депутат.

На думку Донія, ПР зараз знаходиться на перехресті: "вони зараз вирішують, що для них більш небезпечно – чи грати в гру з обранням наступного президента, чи спробувати поборотися за парламентську демократію, яка б захистила все такі найбільші елітні українські угруповання", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"НУ-НС і "Регіони" можуть створити коаліцію неформально"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі