пʼятниця, 11 квітня 2008 09:56

"Ні Рада, ні країна не можуть залежати від компетентності і ранкових снів чиновників Секретаріату"

Президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що Віктор Ющенко повинен стати рівноправним партнером, учасником в роботі комісії з внесення змін до Конституції, тим паче, що Президент веде зараз Конституційні збори, які він створив навколо себе як дорадчий орган.

За словами політолога, логічно, що напрацювання цих зборів будуть передані в комісію, але разом з цим повинні бути розглянуті пропозиції, проекти з боку депутатів і депутатських фракцій.

"Трагедія ситуації в тому, що український Президент сам не пише Конституцію. Хто був би проти, якби Глава країни був відомим конституціоналістом, юристом, людиною, яка сама пише конституційні документи? Напевно, жодний політик не став би критикувати Президента. Але наш Президент не конституціоналіст, більше того, він часто демонструє незнання Основного закону і покладається на розробки своїх чиновників. Ні парламент, ні країна не можуть залежати від рівня компетентності і ранкових снів чиновників Секретаріату", - заявив політолог.

Єрмолаєв підкреслив, що конституційна комісія, створена в парламенті, яка спиратиметься на досвід фракцій, і в діяльності якої активно братиме участь Президент, буде плідною.

За матеріалами: ForUm.

Зараз ви читаєте новину «"Ні Рада, ні країна не можуть залежати від компетентності і ранкових снів чиновників Секретаріату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі