четвер, 01 жовтня 2009 12:22

"Нашоукраїнці" написали Медведєву листа

"Нашоукраїнці" написали Медведєву листа
Народні депутати від НУНС пропонують виступити із заявою Верховної Ради за активізацію українсько-російського діалогу на всіх рівнях - між президентами, парламентами, урядами, зовнішньополітичними відомствами, експертами. Відповідний проект ухвали N5051 в парламенті зареєстрували Ірина Геращенко, Ольга Герасим"юк, Олександр Третьяков, Едуард Зейналов.

У пояснювальній записці до проекту постанови, серед іншого, говориться, що на сьогодні двосторонні українсько-російські відносини знаходяться в критичному стані.

"Занепад відносин спостерігається в гуманітарній, економічній сфері, у сфері міжнародних відносин між нашими країнами... Останнім часом в засобах масової інформації звучать звинувачення керівництва Російської Федерації в здійсненні українською владою антиросійської політики. До того ж, на українську сторону покладається одностороння відповідальність за погіршення україно-російських взаємин", - відзначають народні депутати.

На їх думку, виходом буде підготувати заяву Верховної Ради з пропозицією відійти від полеміки, відмовитися від практики інформаційних воєн і втручання у внутрішню політику України і повернути двосторонні відносини в правове русло.

"Між Україною і Росією існує достатньо розвинена правова база і достатньо могутні інституційні механізми взаємодії, що дозволяє вирішувати актуальні питання двосторонніх відносин за столом переговорів", - говориться у записці.

До проекту ухвали прикладений текст заяви на адресу Росії. "Верховна Рада України заявляє, що розглядає відносини з Російською Федерацією як стратегічні. Україна поважає суверенітет і незалежність, територіальну цілісність сусідів і чекає від інших держав, у тому числі і від Російської Федерації, пошани до незалежності і суверенітету України. Парламент України відзначає, що українська зовнішня політика ніколи не була і не буде направлена проти когось. Тому закликаємо інші держави з повагою відноситися до геополітичного курсу і до внутрішньої політики", - говориться у тексті.

Заяву Верховної Ради нардепи пропонують направити в установленому порядку керівництву Російської Федерації.

Нагадаємо, в серпні Президент Росії Дмитро Медведев направив послання Президентові України Віктору Ющенку, в якому дав оцінку нинішнім російсько-українським відносинам і їх перспективам і повідомив, що вирішив відкласти приїзд до України нового Посла у зв"язку з "антиросійським курсом" української влади. Глава Секретаріату Президента Віра Ульянченко, коментуючи це послання, заявила, що керівництво РФ з політичних міркувань готове зруйнувати атмосферу дружби між Україною і Росією, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"Нашоукраїнці" написали Медведєву листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі