пʼятниця, 10 жовтня 2008 12:19

"Народний Рух" збунтувався проти Тарасюка

Частина "Народного руху України" на своєму з"їзді буде боротися за те, щоб не допустити входження "Народного руху" у БЮТ.

Про це на брифінгу заявив народний депутат член НРУ Ярослав Кендзьор.

Його думку також підтримали народні депутат Роман Ткач та Іван Стойко, які також були присутні на брифінгу.

За словами Кендзьора, ситуація в "Народному русі" є не такою, як їх представив на вчорашній конференції Борис Тарасюк. Зокрема, він заперечив звинувачення Тарасюка у тому, що він не підписався під рішенням про створення коаліції

"Ми раді були б підписатися, але не на голому папірці, а під принципами", - пояснив депутат.

Крім того Кендзьор наголосив, що Борис Тарасюк лукавив, відповідаючи на запитання, де йому буде комфортніше в БЮТ, чи в пропрезидентських силах.

Депутат нагадав, що, за словами Тарасюка, цю проблему має вирішити з"їзд "Народного руху". У той же час Кендзьор вважає, що Тарасюк уже з весни цього року фактично знаходиться в БЮТ, і залишилося лише формально це оформити.

У той же час депутат повідомив, що з"єднанню в БЮТ противляться зокрема Київська, Полтавська, Харківська і частина Сумської обласної організації НРУ.

"Сумарно ці організації становлять далеко за половину членства "Народного руху України". Це поза 20 тисяч членів НРУ", - заявив він.

На думку депутата, керівництво НРУ і керівництво БЮТ поєднав просто прагматичний інтерес.

"Керівництво НРУ потрібна гарантія отримання кількох депутатських мандатів, обіцянка кількох міністерських посад і цього "Народному руху" є абсолютно достатньо, забувши про ідеологію НРУ, забувши про програмові принципи", - сказав він.

На думку депутата, для БЮТ, в свою чергу, надзвичайно важливо отримати бренд "легендарного" "Народного руху" для того, щоб "ублагородити свою космополітичну напівкримінальну наготу".

Учора в ефірі 5 каналу Тарасюк не виключив, що на виборах НРУ буде блокуватиметься з БЮТ.

"Я бачу себе в списку Блоку Тимошенко тільки в тому випадку, якщо з"їзд "Народного руху України" ухвалить рішення про те, щоб йти на вибори разом з БЮТ", – сказав він, пише 4 post.

Зараз ви читаєте новину «"Народний Рух" збунтувався проти Тарасюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі