вівторок, 11 березня 2008 15:06

"Нафтогаз": Російський газ не поставлявся в Україну з 2008 року

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заявляє, що, за даними Енергетичної митниці, природний газ російського походження в 2008 році в Україну не поставлявся.

Про це повідомила прес-служба НАКу.

"У балансі компанії на поточний рік для споживачів України обсяги російського газу не заплановані. За даними Енергетичної митниці, цього року газ російського походження на українській митній території не розмитнювався", - сказано в повідомленні.

"Нафтогаз України" нагадує, що 11 березня в Москву (Росія) для проведення переговорів з керівництвом російського "Газпрому" відбуває делегація компанії на чолі з головою правління Олегом Дубиною.

До складу делегації також входять перший заступник голови правління Ігор Діденко й заступник голови правління Володимир Триколич.

НАК зазначає, що делегація має повний пакет директив щодо позиції України на переговорах з "Газпромом".

Компанія виходить із того, що в 2008 році для споживачів України буде використаний виключно середньоазіатський газ за ціною 179,5 доларів за тис. куб. м.

"Нафтогаз України" також вказує, що поширювана в ЗМІ інформація про закупівлю російського газу для українських споживачів за ціною 321 доларів/тис. куб. м суперечить домовленостям Президентів України й Росії й не відповідає дійсності.

Раніше "Газпром" неодноразово заявляв, що в 2008 в Україну було поставлено близько 1,9 млрд. газу російського походження на суму близько 600 млн. доларів.

Російська компанія пропонувала придбати це паливо за ціною 314,7 доларів за тис. куб. м на кордоні з Україною.

5 березня після переговорів керівництва компаній "Газпром" відновив у повному обсязі раніше скорочені на 50% поставки природного газу в Україну.

Після цього російський холдинг повідомив, що розраховує домовитися з українською стороною про довгострокові контракти на поставку газу і його транзит через територію України.

12 лютого Україна й Росія домовилися створити два СП на паритетних засадах між "Нафтогазом України" і "Газпромом" замість компаній "РосУкрЕнерго" і " Укргаз-Енерго", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз": Російський газ не поставлявся в Україну з 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі