субота, 05 липня 2008 10:53

"Нафтогаз": "Газпрому" винна не Україна, а "РосУкрЕнерго"

Два з половиною мільярди доларів за газ російському "Газпрому" винна не Україна, а компанія "РосУкрЕнерго".

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" ОлегДубина в<>інтерв"ю тижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу, 5 липня.

"Насправді це заборгованість "РосУкрЕнерго" перед "Газпромом", і вона дійсно складає більше 2 мільярдів доларів", - заявив Дубина, коментуючи вислів прем"єр-міністра Росії Володимира Путіна про 2,5-мільярдний борг України перед "Газпромом".

На прохання прокоментувати домовленості української та російської сторін про підвищення цін на газ для України, Олег Дубина відповів: "Мені відомо тільки, що кожна сторона прагне до поетапного підвищення цін на газ".

Він нагадав, що НАК "Нафтогаз України" і "Газпром" створили експертні групи, які повинні підготувати всі позиції для майбутніх переговорів між сторонами.

Дубина також повідомив, що переговори стосовно об"ємів, умов постачання і цін на газ для України на 2009 рік НАК "Нафтогаз України" почне вести, як тільки отримає відповідні директиви від уряду, що визначає параметри контракту.

За його інформацією, НАК чекає надходження директив вже наступного тижня, і він сподівається, що договір з "Газпромом" наступного року буде підписаний у вересні, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз": "Газпрому" винна не Україна, а "РосУкрЕнерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі