середа, 12 березня 2008 09:51

"Нафтогаз" придумав, як діяти в разі підвищення ціни на газ

НАК "Нафтогаз України" допускає можливість, що у випадку збільшення вартості імпортного газу для України, через підвищення з 2009 року його ціни Туркменістаном, Узбекистаном і Казахстаном, компанія у вигляді компенсаторного механізму може збільшити ставки збереження палива в підземних сховищах.

Про це в ефірі телекомпанії "5 канал" заявив прес-секретар "Нафтогазу України" Валентин Землянський, повідомляє Обком із посиланням на "Українські новини".

"Є деякі компенсаторні механізми, як, скажемо, сховища газу, що знаходяться на території України, і ставку збереження газу в які можна піднімати до середньоєвропейського рівня", - сказав він.

При цьому Землянський підкреслив, що поки немає офіційного підтвердження від середньоазіатських країн підвищення до європейського рівня цін на газ з 2009 року.

Раніше російський "Газпром" оприлюднив заяву, у якій сказано, що Туркменістан, Казахстан і Узбекистан мають намір продавати газ із 2009 за європейськими цінами. При цьому цінові параметри озвучені не були.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" придумав, як діяти в разі підвищення ціни на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі