неділя, 10 лютого 2008 15:30

"Нафтогаз України" розрахується по боргах із "Газпромом" в обмін на прямий контракт

НАК "Нафтогаз України" готовий забезпечити повні розрахунки по боргах із російським "Газпромом" за умови підписання прямого контракту на поставки газу в Україну.

Про це заявив перший віце-прем"єр Олександр Турчинов, повідомляє в неділю прес-служба уряду.

Турчинов наголосив, що Україна не проводила та не проводить несанкціонований відбір газу.

"Ми готові запросити міжнародних спостерігачів, аби підтвердити, як ми сумлінно виконуємо всі взяті зобов"язання і не використовуємо газ, який Україні не належить", - підкреслив він.

На думку першого віце-прем"єра, "у нагнітанні ситуації навколо газового питання єдина мета - усілякими засобами залишити на внутрішньому та зовнішньому ринках України газового посередника".

Турчинов підтвердив, що у "Нафтогазу" дійсно є борги, що залишилися від діяльності попереднього уряду, проте компанія готова забезпечити повні розрахунки по боргах за умови підписання прямого контракту та відповідних документів з російським "Газпромом".

Він також нагадав, що в неділю до Москви для врегулювання ситуації навколо газового питання відправилося керівництво НАК "Нафтогаз України", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз України" розрахується по боргах із "Газпромом" в обмін на прямий контракт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі