четвер, 12 червня 2008 08:49

"Можу дати 70-90%, що "Самооборона" протримається" - Стець

Жванію та Луценка не зламати, порушивши проти них вигадані кримінальні справи.

Про це заявив народний депутат Україні від блоку НУ-НС, член депутатської групи "Народна Самооборона" Юрій Стець, коментуючи думку Юлії Тимошенко, що шляхом відкриття кримінальних справ проти Жванії і Луценка на НС намагаються тиснути через їхнє небажання входити в широку коаліцію з Партією регіонів.

За словами політика, останні тижні чотири та частина блоку НУ-НС, яка має певний стосунок до Банкової, тобто депутати від ЄЦ, себе абсолютно комфортно почувають, вважаючи, що рано чи пізно вони "Народну Самооборону" якимсь чином змусять зробити крок у бік широкої коаліції або у бік виходу з коаліції чинної.

"Вони хочуть, щоб розвал коаліції був зроблений чужими руками. І те, що трапилося з Бутом і Рибаковим, – це якраз класичний доказ цього (а я впевнений, що без Секретаріату ця рокіровка не відбулася), тому що після їхнього виходу депутат Ігор Кріль від ЄЦ заявив, що коаліцію зраджують Тимошенко і Луценко.

Тобто подібні кроки були, і я чітко розумію, що їхня позиція щодо Луценка, Жванії та інших людей, яких викликають в Генпрокуратуру, – це класичний приклад того, як відбувається тиск, і це певний натяк, що, мовляв, друзі, будьте слухняними, робіть, що говорять, – і тоді у вас все буде добре", – зазначив Стець.

За його словами, люди, які намагаються чужими руками розвалити коаліцію, "не розуміють, що "Народна Самооборона" – інша, і люди, які входять до неї, – абсолютно інші, вони мають інший світогляд і їм абсолютно байдужі всі ці спроби".

"Можу дати 70-90%, що наша сила протримається, і ми вийдемо з тієї брудної боротьби, в яку нас втягнули і яка фактично відбувається не за нашим сценарієм. Чим ми будемо відкритішими, відвертішими, тим легше нам буде вийти з цього всього. Ще хочу додати, що Луценко і Жванія – це не ті люди, які можуть зламатися від такого тиску. Це смішно. Вони пройшли великий шлях з великими проблемами, подолали їх і, думаю, ще не одну перешкоду подолають", – підсумував співрозмовник ІМК.

Зараз ви читаєте новину «"Можу дати 70-90%, що "Самооборона" протримається" - Стець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі