середа, 14 листопада 2007 11:35

"Може, ми й в одному човні, але гребти за вас я не буду"

"Може, ми й в одному човні, але гребти за вас я не буду"
Лідер блоку свого імені Володимир Литвин вважає, що Верховна Рада шостого скликання буде діяти півтора роки, після чого будуть призначені дострокові вибори.

"Політична криза не переборена і причина цього – кулуарні ігри політиків, що продовжуються", - сказав він в інтерв"ю "Новым Известиям".

"Їхня мета – забезпечити зручні крісла тим, хто проводить переговори. При цьому немає розмови про проблеми і потреби країни", - стверджує Литвин.

Він відзначив, що разом з тим, був закладений прецедент дострокових виборів у парламент, і тому висловив думку, що "цей парламент проіснує півтора роки".

"Після цього будуть дострокові вибори, як головна і заключна репетиція перед президентськими виборами. Так що спокій нам тільки сниться. Принаймні, найближчі два роки", - додав Литвин.

На питання, скільки це ще буде продовжуватися, лідер блоку сказав, що "ще десять років": "Я б назвав це смутним часом. Сьогодні потрібно зробити все, щоб повернути країну в конституційне поле. Не стільки країну, скільки владу".

Литвин заявив, що не має бажання зайняти посаду спікера Верховної Ради: "Я не хочу, щоб мене нав"язали, або я себе нав"язував".

"Тільки якщо буде воля Верховної Ради, можна це питання розглядати. Все інше – це не для мене. У мене немає такої сверблячки, що мене жене в це крісло. Просто посидіти? Я вже там був", - сказав він.

Відповідаючи на питання, у який саме момент він зрозумів, що "його знову прийнято у велику гру", Литвин розповів: "Мені почали дружно дзвонити. Ті люди, що забули мене. У тому числі наші українські вожді".

"Почали дзвонити і розповідати, що ми разом в одній команді, в одному човні. На що я відповідав: "Може, ми й в одному човні, але гребти за вас я не буду", - додав він.

За словами Литвина, у день виборів, 30 вересня, він вчинив наступним чином: "О 10 годині випив снодійне і заснув. Прокинувся вранці. І коли побачив, що за воротами тупцюють гості, то зрозумів, що результат позитивний".

Зараз ви читаєте новину «"Може, ми й в одному човні, але гребти за вас я не буду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі