пʼятниця, 15 серпня 2008 16:31

"Москва не вірить Тимошенко"

Інформація з секретаріату президента України про нібито існування домовленостей прем"єр-міністра Юлії Тимошенко з Москвою щодо її підтримки на президентських виборах - це сигнал для українського політикуму і бізнесу, вважає політолог, керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

За його словами, сигнал полягає в тому, що бізнесу і політикуму доведеться виконувати узяті Тимошенко перед Кремлем зобов"язання. Таку думку Небоженко висловив в інтерв"ю "Інтерфакс-Україна".

"Хлопці, у вас залишився рік-два, а може й менше, поки править Ющенко"

"Це, швидше, сигнал середньому класу: "Хлопці, у вас залишився рік-два, а може й менше, поки править Ющенко (президент України Віктор Ющенко)". А потім доведеться виконувати зобов"язання, які узяла Тимошенко, будучи прем"єр-міністром", - сказав політолог.

Небоженко відзначив, що більшість з 11 обнародуваних секретаріатом президента пунктів "таємних домовленостей" стосуються українського бізнесу.

"Це те, в яку сторону піде український бізнес - у бік модернізації, або він зупиниться і буде лише інфраструктурою економічної Росії", - додав політолог.

В той же час Небоженко не вірить в інформацію про нібито досягнуті домовленості з приводу підтримки Кремлем Тимошенко на президентських виборах.

"Для Юлії Володимирівни дуже важливо, я думаю, не стільки підтримка Кремля, скільки якась нейтральна позиція. Москва не вірить Тимошенко і їй потрібні дуже конкретні кроки на користь московських інтересів для того, щоб добитися необхідного для Тимошенко", - зазначив політолог.

Напередодні заступник глави секретаріату президента Андрій Кисліинський заявив, що в секретаріаті провели дослідження, яке свідчить, що "відбуваються певні домовленості у БЮТ і її лідера (прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко) з Росією про підтримку на майбутніх президентських виборах", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Москва не вірить Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі