вівторок, 02 лютого 2010 11:17

"Молода команда" Черновецького напрацювала на 7,7-мільярдний дефіцит

"Молода команда" Черновецького напрацювала на 7,7-мільярдний дефіцит

У 2009 році дефіцит бюджету Києва сягнув рекордної за останні п"ять років суми - 7,7 млрд. грн. Влада пішла на безпрецедентне скорочення видатків.

За підсумками минулого року столична скарбниця недоотримала 38% запланованих доходів. Зокрема, з 20,3 млрд. грн. вдалося зібрати лише 12,6 млрд. грн.

Левову частку доходів бюджету-2009 столиці (78%) становлять надходження від податку з доходу фізичних осіб. Податкові служби зібрали 8,4 млрд. грн. (84,8% від запланованих надходжень).

"У цьому бюджеті не було сформовано збалансовані джерела доходів. Наприклад, план з прибуткового податку, недонадходження якого в некризовий 2008 рік становило 1 млрд. грн., було збільшено в бюджеті 2009 року ще на мільярд", - відзначив депутат Київради від Блоку Кличко Дмитро Андрієвський.

Друга за величиною стаття надходжень - доходи від плати за землю. Розрив з планом становить 28,6%.

Як відзначає видання, через провал з доходами столична влада зважилася на небачене раніше скорочення видатків. "Під ніж" пішли майже всі видаткові статті, включаючи соціальні. В результаті, на видатки передбачено 14,7 млрд. грн. замість запланованих 20,7 млрд. грн.

Згідно з офіційними даними Київської міської держадміністрації, фінансування статті "соціальний захист" було урізано на 800 млн. грн., медицини - на 200 млн. грн., транспорту - на близько 100 млн. грн. Крім того, в рамках програми соціально-економічного розвитку приблизно на 1 млрд. грн. було недофінансовано будівництво житла. А до державного бюджету з міського не надійшло практично 1,5 млрд. грн.

Дело

Зараз ви читаєте новину «"Молода команда" Черновецького напрацювала на 7,7-мільярдний дефіцит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі