четвер, 29 травня 2008 11:46

"Ми спалимо виставку УПА разом із СБУ і Наливайченком"

"Ми спалимо виставку УПА разом із СБУ і Наливайченком"
"Євразійський союз молоді" виступає з погрозами спалити фотовиставку "Українська повстанська армія. Історія нескорених", що відкрилася в приміщенні Служби безпеки України.

"Ми спалимо цю виставку разом із СБУ і її начальником Наливайченком", - заявив у коментарі "Комсомольській правді в Україні" лідер "ЄСМ" Павло Заріфуллін.

"Дістали вже! Адже ця виставка - свого роду просування фашизму. І ми за прикладом наших дідів будемо з ним боротися", - додав він.

У СБУ відмовилися коментувати заяви "ЄСМ". Лише запевнили, що відвідувачам виставки нічого не загрожує.

Водночас "Українській правді" стало відомо про порушення кримінальної справи за фактом підбурювання до здійснення теракту.

Зараз експозиція знаходиться в холі СБУ. До неї увійшло понад 500 фотографій, документів з радянських і німецьких архівів, а також внутрішні документи Організації українських націоналістів і УПА.

З 2 червня виставку зможе побачити й оцінити кожен бажаючий у Центрі культури і мистецтва СБУ по вул. Ірининській, 6.

Восени 2007 року активісти "Євразійського союзу молоді" розгромили в Українському культурному центрі в Москві виставку, присвячену Голодомору в Україні в 30-ті роки.

Місяцем раніше активісти "ЄСМ" спаплюжили державні символи України, встановлені на Говерлі.

Павло Заріфуллін і лідер Міжнародного євразійського руху Олександр Дугін оголошені в Україні персонами нон-грата.

Діяльність осередків організації "Євразійський союз молоді" заборонена Бахчисарайським і Харківським судами, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Ми спалимо виставку УПА разом із СБУ і Наливайченком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі