вівторок, 30 жовтня 2007 12:41

"Лівий" Луценко і "правий" Костенко не можуть бути в одній партії"

Для створення єдиної партії на базі блоку НУ-НС потрібно виконати як мінімум дві умови - прийняти закон про політичні партії і визначитися з ідеологією майбутньої партії. Таку думку в інтерв`ю "ІнтерМедіа консалтинг" висловив лідер Української народної партії Юрій Костенко.

"Процес об`єднання має проходити, по-перше, на основі закону, який повинна прийняти ВР. Адже зараз об`єднання партій неможливе - партії можуть тільки розпускатися або приєднуватися до когось. Тому ми внесли зміни до закону про политичні партії. Коли вони будуть прийняті, тільки тоді можна говорити про об`єднання", - сказав Костенко.

"І треба визначитися, про яку партію йде мова. Якщо про праву, то ми готові об`єднуватися. І вже ухвалили відповідне рішення про об`єднання з Рухом. А якщо йдеться про якусь іншу ідеологію, то треба в цьому питанні детально розібратися", - додав він.

За словами Костенка, "всі говорять про партію, але ніхто не говорить про програму, про пріоритети".

"Я розумію, що в Україні всі звикли до проектів, а не до ідеологічних партій. Але рано чи пізно люди все ж таки голосуватимуть не за красиві вивіски, а за ідеологію, оскільки це робиться в Європі. Тому про ідеологію потрібно думати в першу чергу. Не можуть бути в одній партії лівий Луценко і правий Костенко. Я умовно говорю".

Як повідомляв напередодні керівник Секретаріату президента Віктор Балога призвав демократичні сили не зволікати зі створенням єдиної партії на базі блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

Зараз ви читаєте новину «"Лівий" Луценко і "правий" Костенко не можуть бути в одній партії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі