пʼятниця, 11 липня 2008 08:29

"Коли нема Ющенка, хтось у Секретаріаті приміряє роль глави держави"

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що Секретаріат Президента України свідомо гальмує бюджетний процес у країні.

Про це заявив заступник директора АМС Олексій Голобуцький, коментуючи внесення Президентом України Віктором Ющенком проекту змін до закону про Державний бюджет України.

"По суті, у цієї піар-акції з внесенням свого варіанту змін до Держбюджету саме Президентом є кілька складових. По-перше, це бажання виглядати перед виборцем людиною, яка "розрулила" кризову ситуацію в парламенті. По-друге, це спроба перехопити ініціативу у прем`єра. Ну і по-третє, це, по суті, реальний зрив процесу ухвалення змін до Держбюджету, оскільки існує чимало юридичних обгрунтувань, що забороняють Президентові вносити такі ініціативи. Ющенко, звісно, є суб`єктом законодавчої ініціативи, але в цій ситуації він не має права вносити свої поправки до бюджету", – сказав він.

Голобуцький також зазначив, що подібні різкі випади Секретаріату Президента проти прем`єр-міністра Юлії Тимошенко дедалі частіше спостерігаються за відсутності Ющенка в країні.

"Іноді складається враження, що хтось у Секретаріаті приміряє на себе роль глави держави", – сказав політолог.

10 липня, Президент Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про внесення змін до Державного бюджету на 2008 рік, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Коли нема Ющенка, хтось у Секретаріаті приміряє роль глави держави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі