пʼятниця, 03 жовтня 2008 09:40

"Кольчуг" на судні, захопленому піратами, немає - Наливайченко

В.о. глави СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що на захопленому піратами українському судні "Фаїна" "Кольчуг" немає.

"Повинен офіційно заявити, що це не контрабанда, а абсолютно законна, на основі контракту, поставка, яка не має відношення до Судану, наприклад, або інших країн, відносно яких діє ембарго на постачання зброї.

У конкретному порту, на основі контракту, який, до речі, перевірявся і міжнародними експертами, була відвантажена абсолютно конкретна партія зброї на адресу МО Кенії. Не було там "Кольчуг" і тому подібне. Ми це перевіряли", - заявив він "Сегодня".

Наливайченко заперечує можливість участі підрозділу "Альфа" у звільненні "Фаїни". "Потрібно просто дати можливість МЗС спокійно довести переговори до позитивного результату. Я упевнений, що такий результат буде, треба тільки не провокувати піратів і всіх тих, хто не зацікавлений в тому, щоб наші громадяни були живі і здорові.

А взагалі "Альфа" антитерористичний підрозділ, бійці якого можуть ефективно працювати і в повітрі, і на землі, і у воді, але лише на нашій території. Тому робоча група зараз варіант з "Альфою" навіть не розглядає, працює над іншими, мирними варіантами", - заявив в.о. глави СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Кольчуг" на судні, захопленому піратами, немає - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі