понеділок, 15 жовтня 2007 14:45

"Київ чекають масові протести, якщо Черновецкого не зупинять"

"Центральна влада повинна терміново втрутитися в дану ситуацію, оскільки кияни не дозволять повністю розпродати місто і знищити національні святині", - вважає заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

На його думку, останні події в місті, зокрема розподіл землі Київською міською радою, свідчить про негативну тенденцію, коли чиновники вирішують приватні питання за рахунок міських ресурсів.

Масштаб подій визначає також відчуття безкарності, вважає Голобуцький.

"Останні приклади грандіозного "дерибана" столичної землі київською владою, її бездіяльності щодо знищення пам"ятників культури, наприклад, нижніх воріт Києво-Печерської лаври, свідчать про те, що команда Леоніда Черновецкого повністю "втратила страх", - сказав експерт.

Таке управління містом загрожує столиці не тільки сумнівним розподілом земельних ресурсів, але і втратою найважливіших пам"ятників історії і культури.

"Якщо її (команду Черновецького) не зупинити, то в найближчі півроку Київ може перетворитися на приватні володіння декількох крупних олігархічних сімей. Причому, в цих володіннях вже не буде пам"ятників історії і культури - вони, на думку київської влади, займають дуже багато місця, необхідного для забудови", - вважає експерт.

Нагадаємо, 1 жовтня, відбулося чергове засідання сесії Київради. На порядок денний було винесено близько 700 проектів рішень, дві третини з яких складали земельні питання.

В деяких випадках Олесь Дoвгий навіть не встигав прочитати запитання, як депутати вже голосували "за".

2 жовтня Блок Юлії Тимошенко заявив, що має намір оскаржити земельні рішення Київради прийняті 1 жовтня.

За матеріалами: Кореспондент, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «"Київ чекають масові протести, якщо Черновецкого не зупинять"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі