субота, 19 липня 2008 12:23

"Кабмін незацікавлений у прийнятті змін у держбюджет-2008"

Голова фракції блока свого імені в Верховній Раді Володимир Литвин вважає, що Кабінет Міністрів не зацікавлений в прийнятті змін до державного бюджету на 2008 год.

Про це він сказав в інтерв"ю журналу "Кореспондент".

Депутат вважає, що уряд подав проект змін до держбюджету-2008 в останній тиждень 2 сесії парламенту, щоб зняти відповідальність із себе за неприйняття цих змін.

"Подали його (проект змін у держбюджет-2008) в останній тиждень, а потім блокували трибуну... Уряду було важливо це зробити, щоб потім говорити, що йому не дозволяли працювати", - вважає Литвин.

Лідер БЛ пояснює небажання Кабміну одержати зміни в держбюджет-2008 тим, що уряд уже розбалансував його.

"Якби бюджет прийняли, то за нього було б потрібно відповідати. Відповідати за податки, які зібрали наперед, за припинені соціальні закони, а їх більше 100", - зазначив Литвин.

Крім того, депутат вважає, що Кабмін заклав такі зміни в держбюджет-2008, що спеціально рекламують прем"єр-міністра Юлію Тимошенко із прицілом на майбутні президентські вибори.

Як повідомляло агентство, 11 липня Рада відправила законопроекти Кабміну (N 2713) і Президента Віктора Ющенка (N 2713-1) про зміни до держбюджету-2008 на доробку в бюджетний комітет, після того, як депутати відмовилися підтримати їх.

Литвин допускає розгляд проекту змін до держбюджету на 2008 рік у вересні, повідомляє Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Кабмін незацікавлений у прийнятті змін у держбюджет-2008"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі