вівторок, 13 листопада 2007 13:23

"Хтось у "помаранчевому" таборі хоче залишити Януковича в.о. прем"єра"

Кандидат у депутати Верховної Ради від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Олесь Доній критикує надмірне ускладнення процесу формування коаліції НУНС з блоком Юлії Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Столичные новости".

Доній впевнений, що механізм різноманітних умов при створенні коаліції був розроблений для того, щоб не допустити формування нею уряду.

"Мені здається, що комусь всередині "помаранчевого" табору не подобається такий формат (БЮТ-НУНС), і для того, щоб "завалити" уряд від цієї коаліції, було розроблено механізм різноманітних умов - інакше я ніяк не можу зрозуміти, для чого потрібно готувати міжпартійну угоду на 500 сторінках і пакет з 12 законопроектів", - сказав Доній.

На думку кандидата в депутати, у цих документах з самого початку були закладені протиріччя між БЮТ і НУНС.

"Було б повністю нормальним, якби у відповідності зі своїми передвиборними обіцянками "помаранчеві" сили сформували коаліцію, і відразу ж після голосування повинен був з"явитися документ на 1-2 аркушах про наміри, а лідери політичного союзу приступили б до формування нового уряду", - заявив Доній.

У той же час, зазначає він, противників коаліції БЮТ-НУНС треба шукати серед представників цих сил.

"У мене є підозра, що зараз спеціально створюються умови, щоб не дати "демократичній" коаліції затвердити свій уряд - причому супротивників цього більше не ззовні, а всередині", - вважає він.

Доній вважає, що мета такої поведінки - де-факто створити коаліцію БЮТ і НУНС, але провалити голосування з кандидатури прем"єр-міністра від неї, після чого уряд Віктора Януковича продовжить свою роботу в статусі "виконуючого обов"язки".

При цьому Доній висловив надію, що БЮТ і НУНС все-таки не підуть на створення коаліції з Партією регіонів.

15 жовтня блоки Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" домовилися створити коаліцію в новій Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «"Хтось у "помаранчевому" таборі хоче залишити Януковича в.о. прем"єра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі