середа, 01 грудня 2010 20:00

"Газпром" заявив про створення двох СП з "Нафтогазом"

"Газпром" заявив про створення двох СП з "Нафтогазом"

"Газпром" заявив про досягнуту на зустрічі з міністром палива і енергетики України Юрієм Бойком домовленість створити два спільних підприємства з НАК "Нафтогаз Україна": з видобутку вугільного метану і освоєння структури Паласа на шельфі Чорного моря.

У свою чергу Мінпаливенерго України підтверджує, що питання створення таких СП дійсно обговорювалося на минулій зустрічі в Москві, однак нічого не говорить про досягнуті на цей рахунок домовленості.

"Сторони домовилися про створення двох спільних підприємств: з видобутку газу з вугільних пластів на території України та з розробки структури Паласу на шельфі Чорного моря", - говориться в повідомленні "Газпрому".

"Сторони, зокрема, обговорили питання створення спільного підприємства між НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром" з видобутку вугільного метану і освоєння структури Паласу на шельфі Чорного моря, а також інші питання стратегічної співпраці на умовах рівноправного партнерства в рамках останніх домовленостей між президентами України і Росії під час зустрічі, що пройшла в Москві 26 листопада", - сказано в релізі Мінпаливенерго.

"Газпром" лаконічніше повідомляє, що Міллер і Бойко продовжили обговорення питань подальшого розвитку стратегічного партнерства "Газпрому" і "Нафтогазу".

Українське міністерство також уточнює, що в зустрічі брав участь глава НАК "Нафтогаз Україна" Євген Бакулін.

Агентству "Інтерфакс-Україна" в Мінпаливенерго України підтвердили, що розісланий реліз не містить жодних редакторських помилок.

Як повідомлялося, в кінці квітня російський прем'єр Володимир Путін за підсумками зустрічі з українським колегою Миколою Азаровим запропонував об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз". В якості першого кроку було запропоновано створити на паритетних умовах спільне підприємство, в яке з української сторони увійшли б видобувні і транспортні активи, а з боку "Газпрому" - родовища аналогічної вартості.

Глава "Газпрому" на початку вересня повідомив, що Україні вже назвала низку компаній, які могли б провести оцінку газотранспортної системи України та російських газових родовищ.

Українське керівництво неодноразово підкреслювало, що готове до створення СП в газовій сфері тільки на рівноправних умовах і не бачить підстав для поспіху в цих питаннях.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" заявив про створення двох СП з "Нафтогазом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі