пʼятниця, 22 лютого 2008 10:12

"Газпром": Всі ідеї про посередників - українські

НАК "Нафтогаз України" укладе прямий контракт із ВАТ "Газпром" тільки на газ, спожитий без контракту, надалі газ продаватимуть спільні підприємства двох компаній.

Про це заявив Агентству газової інформації (АГІ) офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Раніше в четвер за підсумками переговорів у Москві прем"єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що уряд усуне компанію "УкрГаз-Енерго" з українського ринку в І кварталі нинішнього року і її функції покладе на НАК "Нафтогаз України".

"У зв"язку з тим, що "Нафтогаз України" відбирав російський газ з 1 січня взагалі без контракту, ми зараз говоримо про те, що ці обсяги можуть бути законтрактовані прямо на "Нафтогаз", - сказав Купріянов.

"Але в будь-якому випадку мова йде тільки про перший квартал. А надалі мають працювати два спільних підприємства, про що були досягнуті домовленості 12 лютого", - підкреслив офіційний представник "Газпрому".

Коментуючи слова Тимошенко про те, що російська сторона заявила, що ніякі посередники в постачаннях газу між країнами не потрібні, Купріянов нагадав, що "від початку всі ідеї щодо тих чи інших посередників при постачаннях газу в Україну були українськими, а не російськими".

"І зараз йдеться про те, що постачаннями будуть займатися не посередники, а спільні підприємства "Газпрому" і "Нафтогазу", - сказав він.

Щодо заяви Тимошенко, що уряд України і "Газпром" домовилися про погашення українського боргу за спожитий у жовтні-грудні 2007 року газ за ціною $130 за 1 тис. кубометрів, Купріянов зазначив, що "це абсолютно не є якоюсь новою інформацією або новою домовленістю".

"Ще 12 лютого (2008 року) ми домовилися, що постачання газу в 2007 році оплачуються в цінах 2007 року", - нагадав представник "Газпрому", пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром": Всі ідеї про посередників - українські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі