вівторок, 04 березня 2008 10:09

"Газпром" впіймав "Нафтогаз" на брехні

Офіційний представник АТ "Газпром" Сергій Купріянов здивований заявами НАК "Нафтогаз України" про те, що російська сторона двічі за день понеділка скоротила обсяги поставок газу в Україну.

Об це він заявив у прямому ефірі на телеканалі "ICTV" у понеділок увечері, передає Ліга.

За словами Купріянова, "Газпром" дійсно 3 березня скоротив обсяг поставок газу приблизно на 25%, однак ніякого повторного скорочення на 10%, як заявив "Нафтогаз", не було.

Відповідаючи на запитання про заборгованість російської сторони Україні за транзит газу, Купріянов зазначив, що "Газпром" готовий оплатити, однак, "Нафтогаз" не підписує акти і не виставляє рахунки за транзит.

"Ми сподіваємося, що наші колеги повернуться за стіл переговорів", - заявив Купріянов, висловлюючи впевненість у тому, що Україна продовжить газові переговори з Росією з наявних питань.

За його словами, російська сторона очікувала в понеділок представників України, але "сьогодні до нас ніхто не приїхав".

Раніше, перший віце-прем"єр-міністр України Олександр Турчинов в ефірі "1+1" заявив, що Україна не буде шантажувати Росію, незважаючи на те, що "Газпром" із грудня не платить за транзит газу в Європу територією України.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" впіймав "Нафтогаз" на брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі