середа, 05 березня 2008 16:24

"Газпром" і "Нафтогаз" майже домовилися

"Газпром" і "Нафтогаз" майже домовилися

"Газпром" і "Нафтогаз" найближчим часом оголосять про припинення обмеження постачань газу до України. Про це повідомив офіційний представник російського концерну Сергій Купріянов.

За його словами, "Газпром" готує спільну заяву з "Нафтогазом" України щодо припинення обмеження постачань газу. Купріянов, який оголосив про це в ефірі радіостанції "Ехо Москви", не став розголошувати деталі заяви, але підкреслив, що вона "спільна, що вже - прогрес", повідомляє ІТАР-ТАРС.

3-4 березня "Газпром" скоротив постачання природного газу до України до 50%.

"Газпром" пояснює ухвалення такого рішення тим, що до цих пір не врегульовані питання із заборгованості за спожитий газ і підписанню контрактів на 2008 рік.

У свою чергу "Нафтогаз України" вважає, що обмеження постачань газу до України суперечить головному принципу технічних умов взаємин між "Газпромом" і "Нафтогазом України" в газовій сфері, а саме: забезпеченню безперебійного і безаварійного транзиту російського газу для європейських споживачів за умови забезпечення газового балансу України.

Компанія заявляє, що може гарантувати безперебійний транзит для європейських споживачів до тих пір, поки це не загрожуватиме енергетичній безпеці України.

У випадку якщо "Газпром" продовжить грубо порушувати технічні угоди між двома країнами, знижуючи об"єми постачань газу до України, "Нафтогаз України" залишає за собою право вдатися до адекватних дій для захисту інтересів споживачів України.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" і "Нафтогаз" майже домовилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі