Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2007 10:40

"Євросоюз шукатиме газ в обхід України"

Координатор групи експертів з реалізації енергетичного меморандуму Україна-ЄС Олександр Тодійчук, вважаэ, що суперечка з "Газпромом" украй негативно позначиться на міжнародному іміджі України.

Так вважає координатор групи експертів з реалізації енергетичного меморандуму Україна-ЄС Олександр Тодійчук.

Тодійчук наглосив на стурбованості Брюсселя черговою загрозою нестабільності газопостачання через територію України.

"Вони бояться того, що українсько-російські проблеми знову спричинять перебої в газопостачанні, що обов"язково вплине на формування газових цін на ринку Євросоюзу", - зазначив експерт.

Експерт пояснив, що європейці не хочуть втручатися в тривалу газову суперечку між Києвом та Москвою, і нагадав, що "Газпром" уже попередив про можливість зменшення транзиту газу до ЄС через проблеми у відносинах з українською стороною.

Новий український уряд має надати гарантії технічного стану магістральних газогонів, політичної стабільності як гарантії нормалізації відносин з російським постачальником газу та сформувати чіткий графік переходу на ринкові ціни на газ, аби запобігти спекуляціям на цьому ґрунті в українсько-російських відносинах.

В іншому разі, наголосив Тодійчук, Брюссель неодмінно реалізує свої попередження про розробку обхідних маршрутів газогонів, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «"Євросоюз шукатиме газ в обхід України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути