пʼятниця, 06 червня 2008 12:33

"Єдиний Центр": Розвал коаліції вигідний Тимошенко

Політична партія "Єдиний Центр" закликає Блок Юлії Тимошенко та ромадянський рух "Народна самооборона" докласти всіх зусиль для збереження демократичної коаліції.

Про це йдеться у заяві партії з приводу виходу народних депутатів від БЮТ та "Народної самооборони" зі складу демократичної коаліції.

"Останнім часом ці політичні сили зосередилися виключно на пошуку ворогів, що призвело не тільки до проблем у коаліції, а й до дестабілізації в суспільстві. Прикладом служать постійні конфлікти в парламенті, ініціативи перевиборів до місцевих органів влади, як у Києві, так і в інших регіонах", йдеться в заяві.

"Ми неодноразово заявляли про те, що розвал демократичної коаліції вигідний виключно Юлії Тимошенко для того, щоб не відповідати за економічні прорахунки уряду і спровокувати дострокові парламентські вибори. БЮТ разом із своїм сателітом "Народною самообороною" постійно підштовхувала своїх партнерів по коаліції до кроків, які б завдали шкоди парламентській більшості", вважають члени "Єдиного Центру".

На їхню думку, це не принесло результату, тому сьогодні був застосований механізм прямого розвалу коаліції.

Однак у "Єдиному Центрі" вважають, що "не все ще втрачено". "Сьогодні ще є можливість зупинитися, проаналізувати ситуацію та знайти можливість забезпечити єдність демократичної коаліції.

Закликаємо особисто Тимошенко та Юрія Луценка навести лад у своїх політичних силах для забезпечення дієвої роботи парламенту", - наголошується в заяві.

Сьогодні голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк на засіданні парламенту зачитав заяви народних депутатів України Ігоря РибаковаА (фракція БЮТ) та Юрія Бута (фракція "Наша Україна – Народна самооборона") про вихід із коаліції.

До складу коаліції входили 227 народних депутатів України. У зв`язку з виходом двох народних депутатів з коаліції вона є недієздатною, оскільки для результативного голосування і для існування коаліції необхідно, щоб до неї входили більшість депутатів ВР, тобто не менш як 226 осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Єдиний Центр": Розвал коаліції вигідний Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі