четвер, 25 жовтня 2007 10:33

"Цьогорічні вибори Ради - найдорожчі в історії України"

Із понад напівмільярда гривень, які витратили на вибори всі політичні сили, 492 мільйони на рекламу віддали партії, що пройшли до парламенту, а близько 90 мільйонів - аутсайдери виборів - 15 політичних сил, які в Раду не пройшли.

Одні тільки соціалісти, які не змогли подолати прохідний бар"єр, виклали за розкручування партії аж 40 мільйонів гривень, повідомив член ЦВК Валерій Шелудько, який приймав офіційні звіти партій і контролював використання коштів.

Найбільші витрати на розкручування своєї політсили понесли "регіонали" і "нунсовці", а найменше грошей на передвиборну кампанію виклали комуністи.

Але якщо порівняти це з результатом, тобто з кількістю місць, які отримають партії в Раді, то виходить, що більше за всіх - 1,5 мільйона гривень на одного депутата - віддав блок Литвина.

П"ятьом політсилам, що подолали прохідний бар"єр у ВР, повернуть лише невелику частину витрат.

Ці вибори - найдорожчі в історії України. Минулого року 45 політсил, за даними ЦВК, витратили менше грошей, ніж цього року - 552 мільйони 43 тисячі гривень (у цьому - 582 мільйони). І це - не дивлячись на тривалішу передвиборну кампанію-2006. Тоді самим "дорогими" депутатами були соціалісти - кожний з них обійшовся СПУ в більш ніж 1 мільйон гривень.

За матеріалами: Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «"Цьогорічні вибори Ради - найдорожчі в історії України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі