Ексклюзиви
понеділок, 01 листопада 2010 12:00

"Чесні" вибори на Донбасі: вкидання, вимикання світла, кабінки без задніх стінок

"Чесні" вибори на Донбасі: вкидання, вимикання світла, кабінки без задніх стінок
Кандидат на посаду міського голови Донецька Володимир Марченко заявив про "каруселі" та "бандитські групи", які вкидали бюлетені. А в місті Дзержинську, за його словами, був побитий бандитами кандидат від ПСПУ.

"У Пролетарському районі Донецька 10 осіб бандитського вигляду терором і залякуванням вигнали наших представників з комісій, щоб забезпечити голосування під ту соціологію, яку навів Близнюк (більше 60% жителів Донбасу підтримують ПР на думку губернатора - ред.). Насправді люди в області вже ненавидять ПР! - сказав Марченко.

Народний депутат від БЮТ Михайло Волинець розповів про способи, за допомогою яких штучно піднімалася явка виборців у Макіївці.

"На півтори години вимикали світло на двох виборчих дільницях, і за цей час у 2 рази зросла кількість виборців, які проголосували. На одній з дільниць з 780 до 1200 зросла активність, на другому - до вимикання світла проголосували 466, а після включення з'ясувалося, що число тих, які проголосували вже 735. Можна здогадуватися за кого були ці голоси ", - заявив Волинець.

У Красноармійську на ділянці 21005 в центральній бібліотеці голова Буряк Валентина, голова виборчої комісії змусила членів комісії підписати чисті бланки протоколів і лише член комісії від БЮТ відмовилася ставити підпис і викликала міліцію.

"Голова комісії порвала ці бланки у присутності міліції", - зазначив Волинець.

У той же час у Донецьку на кількох дільницях були кабінки, в які можна було зайти з двох сторін - кабінки з відсутніми задніми стінками

"Самі зрозумійте, що там відбувалося", - говорить нардеп.

На думку Волинця явку виборців у Донецькій області штучно підняли з 30% до 50% шляхом "каруселей" і "вкидань". До таких же висновків прийшли донецькі представники представники незалежної громадської організації Комітет виборців України.

"Реальний показник явки виборців у Донбасі говорить про розчарування - цей показник не вище 30%, - заявив Волинець. - Ось приклад у Димитровому, де не дозволили фальсифікувати наші люди: на ділянці 07001 проголосували 21,8% виборців".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Чесні" вибори на Донбасі: вкидання, вимикання світла, кабінки без задніх стінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути