вівторок, 27 травня 2008 13:15

"Черновецький так і не зміг стати "мером усіх киян"

Експерти Агентства моделювання ситуацій уважають, що голосування за мера Києва повинно проходити в 2 тури.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Коли 15 відсотків жителів величезного мегаполіса обирають мера, а інші, по суті, голосують проти нього, необхідно вводити два тури. Саме тоді міська влада буде обиратися більшістю, а не меншостями", - сказав заступник директора АМС Олексій Голобуцький.

За його підрахунками, за нинішнього мера Леоніда Черновецького, по суті, на виборах проголосували близько 15% жителів столиці.

"Черновецький так і не зміг стати "мером усіх киян", як це повторювали його піарщики й рекламісти. По суті, за нього проголосувала третина від половини киян, а це - 15% жителів столиці", - сказав він.

Ця цифра, уважає експерт, демонструє не тільки вади в законодавстві щодо виборів.

Підтримка міської влади в 15% також говорить про відсутність стабільності.

"Мер з такою мізерною підтримкою електорату завжди буде перебувати в підвішеному стані. Особливо небезпечна для нього ситуація, коли в міській раді буде створено навіть не більшість, а хоча б тверда й консолідована опозиція", - сказав Голобуцький.

Він уважає також, що до такої ситуації, коли міська влада балансує на грані стабільності, призвела політична непослідовність Президента Віктора Ющенка.

53,39% виборців проголосували на виборах мера Києва й Київської міської ради.

Найвища явка виборців спостерігалася в Подільському районі (58,63%), найнижча - у Деснянському районі (47,36%).

Черновецький лідирує на виборах мера Києва з 36,89% голосів виборців за результатами підрахунку голосів на 890 ділянках (86,74% від загальної кількості ділянок) з 1026.

Голосування з виборів мера Києва й Київради пройшло 25 травня, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Черновецький так і не зміг стати "мером усіх киян"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі