понеділок, 29 жовтня 2007 12:11

"Черновецький подасть у відставку в обмін на гарантії збереження своїх бізнес-інтересів у Києві"

Експерти Агентства моделювання ситуацій допускають, що мер Києва Леонід Черновецький подасть у відставку відразу після формування коаліції.Про це сказано в повідомленні АМС.

"За нашою інформацією, найближчим часом можна чекати добровільної відставки Черновецького з посади міського голови", - сказав заступник директора АМС Олексій Голобуцький.

З його слів, посади мера й голови Київської міської державної адміністрації входять до різних варіантів пакетної угоди із приводу формування коаліції.

Він вважає, що в такий спосіб Черновецький розраховує забезпечити політичні й бізнес-інтереси свої й своєї команди.

"Черновецький одержує гарантії збереження своїх політичних і бізнес-інтересів у столиці в обмін на добровільне складання повноважень. Крім усього іншого, нинішня команда мера столиці намагається запропонувати видозмінені варіанти пакетної коаліційної угоди, у яких зберігається можливість більш активної політичної гри ставлеників Черновецького", - говорить Голобуцький.

Зокрема, зі слів Голобуцького, мова йде про тимчасове збереження на посаді секретаря Київради Олеся Довгого.

"...який останнім часом активно веде кулуарні переговори із представниками різних політичних груп впливу про власні гарантії", - відзначив Голобуцький.

Блоки "Наша Україна - Народна Самооборона" і Юлії Тимошенко мають намір розглянути 12 законопроектів до голосування у Верховній Раді 6-го скликання за кандидатуру прем"єр-міністра й склад Кабінет Міністрів.

Серед цих проектів - проведення позачергових виборів мера Києва й Київради.

Раніше Черновецький заявляв, що буде мером Києва протягом усього строку, на який він був обраний у березні 2006 року, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Черновецький подасть у відставку в обмін на гарантії збереження своїх бізнес-інтересів у Києві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі