пʼятниця, 11 лютого 2011 14:41

"БЮТівець" хоче ввести кримінальну відповідальність за наругу над мовою

"БЮТівець" хоче ввести кримінальну відповідальність за наругу над мовою

У Верховній Раді зареєстрований законопроект щодо запровадження кримінальної відповідальності за наругу над державною мовою та мовами національних меншин України.

Автором документу є "бютівець" Юрій Гнаткевич.

Як зазначається у пояснювальній записці до документу, прийняття цього законопроекту "обумовлено потребою запровадження кримінальної відповідальності за наругу над мовами в Україні для запобігання публічному приниженню чи зневазі, навмисному спотворенню української або інших мов в офіційних документах і текстах".

Метою законопроекту, автор називає "виховання у громадян, незалежно від їхньої національної належності, розуміння соціального призначення української мови як державної та поваги до мов національних меншин".

БЮТівець пропонує карати за публічну наругу над державною мовою України штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами строком до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років.

За публічну наругу над російською мовою та іншими мовами національних меншин України пропонується карати штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами строком до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, повідомляє сайт парламенту.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"БЮТівець" хоче ввести кримінальну відповідальність за наругу над мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі