понеділок, 04 лютого 2008 11:52

"Блокування трибуни вигідне як "помаранчевим", так і "біло-блакитним"

Українські політологи вважають, що блокування парламентської трибуни опозицією на руку народним депутатам з обох таборів.

Так, глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко заявив, що це, перш за все, вигідно "оранжевим".

"Коаліція не йшла на поступки лише тому, що у січні у них не було сил забезпечити результативне голосування. Вони не можуть погоджувати деякі кадрові призначення і нарешті вирішити, як голосувати по законопроектах, що повертають повноваження президентові", затверджує Фесенко.

З іншого боку, на думку політолога, заблокувавши роботу трибуни, "регіонали" підняли свою вагу у суспільстві.

"Регіони" довели, що без них в парламенті не зможуть бути ухвалені ніякі рішення, і що коаліція зобов"язана прислухатися до них", - сказав він.

Водночас близький до Секретаріату президента України політолог Вадим Карасьов стверджує, що "Регіони", заблокувавши трибуну, чекають, що за цей час посилиться розкол між Секретаріатом президента і Кабміном і зрештою можуть відновитися переговори про створення "широкої" коаліції, повідомляє АМІ Новости-Украина.   

Зараз ви читаєте новину «"Блокування трибуни вигідне як "помаранчевим", так і "біло-блакитним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі