понеділок, 24 березня 2008 13:01

"Блок Литвина і КПУ все більше орієнтуються на БЮТ"

Експерти Агентства моделювання ситуацій (АМС) відзначають посилення впливу Юлії Тимошенко як консолідуючого чинника української політики. Про це заявив директор АМС Віталій Бала. На його думку, Тимошенко стає новим центром консолідації політичних і економічних еліт, і цей процес є незворотнім.

Як повідомили в прес-службі Агентства, Бала відзначив, що аналіз політичної кон"юнктури, що існує нині, свідчить про зростання політичного впливу Тимошенко і фракції БЮТ на процеси в Україні. Це підтверджується, за його словами, як останніми голосуваннями в парламенті, так і консолідацією навколо фігури прем"єра все більшої кількості представників політичних, економічних і регіональних еліт.

"Саме тому останнім часом навколо фракції Блоку Тимошенко формується новий ситуативний формат коаліції, коли парламентські фракції Блоку Литвина і КПУ все більше орієнтуються на БЮТ", - пояснив експерт.

Бала також спрогнозував, що подібні процеси надалі тільки посилюватимуться. "Мені здається, що це незворотній процес, і він надалі тільки посилюватиметься. БЮТ просто заповнює політичний вакуум в Україні", - сказав політолог.

На його переконання, для політичних сил не нормальною є ситуація, коли комунікація між інститутами влади і політичними суб"єктами стає не прогнозованою.

"Саме тому поступово політичні еліти консолідуються навколо самої прогнозованої і стабільної сили. На цьому етапі такою силою виступає БЮТ", - резюмував Бала, повідомляє ЛІгабізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «"Блок Литвина і КПУ все більше орієнтуються на БЮТ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі