понеділок, 01 листопада 2010 12:57

"Батьківщина" також займалася фальсифікаціями?

"Батьківщина" також займалася фальсифікаціями?

Є підстави вважати, що вибори мера Ковеля на Волині були сфальсифіковані на користь кандидата від "Батьківщини" Олега Кіндера. Таку заяву зробив політолог Михайло Басараб.

З моменту початку підрахунку голосів до 3 години ночі за результатами підрахунку голосів, які надходили з різних районів міста, діючий голова Сергій Кошарук постійно випереджав представника "Батьківщини" Олега Кіндера на 10%. Після 3 години ночі ситуація стала дивним чином кардинально змінюватися. Врешті-решт, за наданими результатами голосування з комісій, які барилися з підрахунком голосів до ранку, стрімко почали зростати показники підтримки Олега Кіндера. За наявною на цей час неофіційною інформацією, він попереду на 27 голосів.

В штабі Сергія Кошарука запевняють, що в наявних у них оригіналах протоколів з "сумнівних" дільниць, де з великим відривом нібито перемагає Кіндер, є виправлення у протоколах. На думку юристів штабу, це грубо порушує вимоги виборчого законодавства.

На думку Михайла Басараба, дані, що поступово надходили з дільниць, суперечать логічному аналізу результатів голосування. Дані підрахунку голосів весь час поступали у мозаїчній послідовності, з різних районів міста. Після третьої години ночі динаміка підтримки кандидатів, що була зафіксована на першій половині дільниць, почала різко змінюватися. Це викликає дуже багато запитань і дає підстави припускати тенденційний підрахунок голосів на тих дільницях, де з підрахунком "забарилися". Тим більше, відомо, що в оригіналах протоколів, де з великою перевагою переміг Кіндер, є виправлення, підтвердив політолог. Цей факт, на його думку, лише посилює підозри.

У штабі Сергія Кошарука впевнені , що при підрахунку голосів мали місце фальсифікації на користь висуванця "Батьківщини". Також у штабі запевнили, що подаватимуть до суду і вимагатимуть або скасування результатів виборів, або наполягатимуть на перерахунку бюлетенів.

cvu.org.ua

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" також займалася фальсифікаціями?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі