понеділок, 17 листопада 2008 13:57

"Балога стане прем"єром за спікера Плюща" - Голобуцький

"Балога стане прем"єром за спікера Плюща" - Голобуцький
Експерти вважають вигідним Партії регіонів і Секретаріату Президента обрання спікером Верховної Ради депутата парламенту, члена фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Івана Плюща.

Про це повідомив заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький.

"Варіант Плюща влаштовує Секретаріат Президента, влаштовує, природно, (главу Секретаріату Президента Віктора) Балогу, влаштовує певні сили в Партії регіонів", - сказав Голобуцький.

Він допустив, що за такого розвитку подій можливе обрання новим прем"єр-міністром Балоги.

При цьому директор АМС Віталій Бала додав, що у разі призначення спікером парламенту голови фракції блоку свого імені в Раді Володимира Литвина, можливе створення парламентської коаліції в складі Блоку Юлії Тимошенко, НУНС і Блоку Литвина.

"Його (Литвина) бажання стати головою Верховної Ради, безумовно, передбачає те, що він змушений буде йти на коаліцію, швидше за все, з БЮТ й у цьому контексті ми можемо говорити про те, що шанс створити коаліцію... БЮТ, НУНС, Блок Литвина зараз реально існує", - сказав Бала.

Крім того, він зазначив, що у разі, якщо коаліція не буде створена, виходом з політичної кризи можуть бути дострокові президентські вибори.

При цьому Бала допускає введення в країні прямого президентського правління.

Рада розгляне першим питанням на пленарному засіданні 18 листопада обрання голови парламенту.

12 листопада Рада задовольнила заяву голови Ради Арсенія Яценюка про відставку й звільнила його.

Українські новини
Зараз ви читаєте новину «"Балога стане прем"єром за спікера Плюща" - Голобуцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі