середа, 30 січня 2008 11:50

"Балога оголосив Тимошенко жорстку війну за повноваження"

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що розбіжності Секретаріату Президента з Кабінетом Міністрів сприяють руйнуванню коаліції у Верховній Раді.

Про це сказано в повідомленні АМС.

На думку директора АМС Віталія Бали, окремі заяви Президента Віктора Ющенка сприяють руйнуванню демократичної коаліції, і це сильно нагадує ситуацію 2005 року, коли єдина команда розпалася, не зумівши подолати особисті амбіції окремих політиків.

Зі слів Бали, "інформаційний шум", які підсилився між Секретаріатом і Кабміном в останні кілька тижнів, і який серйозно насторожує експертне співтовариство, має кілька причин.

"По-перше, Секретаріат очевидно намагається перехопити ініціативу в уряду й довести свою значимість у сучасній ситуації, разом з тим, на думку експертного співтовариства, таке поводження Ющенка в іміджевому плані йому тільки шкодить й, в остаточному підсумку, сприятиме збільшенню протиріч усередині "помаранчевої" команди", - сказав він.

По-друге, зазначає Балу, деякі дії й висловлення чиновників Секретаріату мають відверто провокаційний характер і прагнуть підсилити до краю протиріччя між галузями виконавчої влади.

"За такими діями може іти лише жорстка війна за повноваження. Напередодні можливої дискусії про перегляд конституційної реформи, подібне поводження Секретаріату Президента виглядає недалекоглядним", - підкреслив Бала.

Він також зазначив, що відношення усередині демократичного табору нагадують аналогічну ситуацію 2005 року лише частково.

"Тоді єдність демократичних сил зруйнували внутрішні сварки, тепер же винуватцем "холодної війни" є особисто Президент", - додав директор АМС.

Експерти рекомендують Ющенку консолідувати свої зусилля із зусиллями прем"єр-міністра Юлії Тимошенко для перемоги на президентських виборах, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Балога оголосив Тимошенко жорстку війну за повноваження"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі