середа, 25 лютого 2009 14:18

"Артек" отримав тільки гроші зекономлені на Ющенку

"Артек" отримав тільки гроші зекономлені на Ющенку
Верховна Рада та Кабінет міністрів забули про свої обіцянки допомоги міжнародному дитячому центру "Артек", натомість лобіюють сумнівні законодавчі рішення "з потенційною корупційною складовою".

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Юрій Богуцький, повідомляє прес-служба президента.

Він наголосив, що президент саме з таких міркувань застосував право вето до внесеного урядом закону "Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія".

Богуцький нагадав, що у законі при визначенні розміру земельних ділянок, які надані у постійне користування центру "Артек" та не підлягають відчуженню, не враховано земельну ділянку розміром 2,8 га колишнього пансіонату "Аю-Даг" (із пляжною зоною), що перебуває у складі центру "Артек" на праві господарського відання.

"Звичайно, можна припустити, що земельна ділянка на березі моря розміром у майже 3 гектари випадково "випала" зі згаданого урядового законопроекту. Тому вето глави держави дає можливість виправити цю помилку", – зазначив заступник глави секретаріату.

Він наголосив, що "рішення президента жодним чином не погіршує фінансовий стан центру, адже це питання вже врегульовано окремим законом про внесення змін до держбюджету-2009, який набув чинності".

Водночас Богуцький звернув увагу, що додатково на фінансування дитячого центру були спрямовані лише ті кошти, які за дорученням президента були отримані у результаті скорочення витрат на забезпечення діяльності президента.

"Попри дані обіцянки, ані секретаріат Кабінету міністрів, ані апарат Верховної Ради не спромоглися через обмеження власних видатків допомогти дитячому центру", - зазначив Богуцький.

"Водночас у парламенті продовжується практика роздачі матеріальної допомоги діючим народним депутатам та іншим не найбільш злиденним категоріям громадян", – додав він.

Як відомо, у зв"язку з недофінансуванням і неможливістю функціонування, "Артек" перестав приймати дітей, а директор дитячого центру оголосив голодування.

Зокрема, на 2009 рік було визначено надто мале державне замовлення на закупівлю путівок, яке не забезпечувалося реальним фінансуванням. Така ситуація унеможливлювала цілорічну роботу центру й загрожувала звільненням двох третин колективу (усього 1600 осіб).

3 лютого Верховна Рада збільшила витрати державного бюджету на закупівлю путівок Міжнародного дитячого центру "Артек" на 60 млн. грн, тобто витрати бюджету на ці цілі збільшилися з 19 млн. грн до 79 млн. Грн.

23 лютого в "Артек" приїхали діти на відпочинок, фактично почалася перша зміна, яка буде тематичною – за назвою "Моя країна – Україна".

За матеріалами: Українськаправда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Артек" отримав тільки гроші зекономлені на Ющенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі