середа, 23 січня 2008 09:25

"Якщо Ющенко і Тимошенко не знайдуть компроміс, то весною-літом демкоаліция розпадеться"

"Якщо Ющенко і Тимошенко не знайдуть компроміс, то весною-літом демкоаліция розпадеться"
Президент всіма своїми діями намагається перехопити політичну ініціативу у прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, вважає народний депутат Юрій Каракай (фракція Партії регіонів).

"Практично щоденні доручення президента прем"єр-міністрові, які часто не мають під собою економічного або політичного обгрунтування, говорять про те, що так звана коаліція немає повноцінного політичного партнерства", - сказав він.

Зокрема, Каракай відзначив, що це стосується доручень про виплату компенсацій по внесках Ощадбанку СРСР. "Сама виплата - це технічне питання, яке повинне вирішувати Кабінет міністрів", - сказав депутат.

"Короткочасна єдність в коаліції завершилася"

При цьому він додав, що такими діями президент намагається перехопити політичну ініціативу у прем"єра.

За його словами, як і припускала Партія регіонів, короткочасна єдність в коаліції завершилася.

Депутат також відзначив, що ще одним підтвердженням цьому є спроби глави держави потіснити Тимошенко у сфері зовнішньої політики.

"Якщо відношення між президентом і прем"єр-міністром і далі розвиватимуться так само, то вже весною-літом цього року можна чекати розпаду так званої демократичної коаліції", - підкреслив депутат, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Ющенко і Тимошенко не знайдуть компроміс, то весною-літом демкоаліция розпадеться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі