понеділок, 04 серпня 2008 14:48

"Якщо українську зброю хтось купує, значить вона має попит" - Єхануров

"Якщо українську зброю хтось купує, значить вона має попит" - Єхануров
Міністр оборони України Юрій Єхануров заявляє, що звинувачення на адресу України у незаконному постачанні зброї до Грузії є безпідставними.

Про це Єхануров заявив під час робочої поїздки до Чернівецької області, у якій він супроводжує Президента України Віктора Ющенка.

Зокрема, міністр наголосив, що в Україні функціонує відповідна державна структура "Укрспецекспорт", яка уповноважена продавати зброю за кордон, відповідно до вимог внутрішнього і міжнародного законодавства.

"Якщо українську зброю хтось купує, то це означає, що вона користується попитом у світі. Ми маємо багато надлишкової зброї і намагаємося її продавати, але лише в ті країни, щодо яких немає міжнародного ембарго на торгівлю зброєю", - зауважив Єхануров.

Він також повідомив, що стосовно Грузії не запроваджено жодних міжнародних санкцій щодо операцій на продаж-купівлі зброї.

Разом з цим Єхануров наголосив, що дані звинувачення є безпідставними.

1 серпня різко загострилась ситуація у зоні грузино-осетинського конфлікту. У ніч на суботу в перестрілці в зоні конфлікту з осетинського боку загинули 6 і поранені 15 осіб, з грузинського боку поранень різного ступеня тяжкості зазнали 9 громадян.

Миротворчі сили заявили, що перестрілку спровокувала грузинська сторона. Натомість Тбілісі стверджує, що першою стрілянину почала піденноосетинська сторона, на що він був змушений відкрити вогонь у відповідь.

2 серпня президент Південної Осетії Едуарда Кокойти звинуватив Україну та США у постачанні зброї до Грузії. За його словами, саме Київ і Вашингтон доправили Тбілісі снайперські гвинтівки, що їх напередодні використали під час перестрілки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо українську зброю хтось купує, значить вона має попит" - Єхануров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі