вівторок, 08 квітня 2008 10:52

Путіна можуть оголосити персоною нон-грата в Україні

Путіна можуть оголосити персоною нон-грата в Україні
Конгрес Українських Націоналістів розцінює слова Путіна на закритому засіданні ради "Росія-НАТО" про те, що "Україна – це навіть не держава", як безпрецедентне нахабство та зазіхання на цілісність та суверенітет України.

КУН звернеться до СБУ з проханням надати Путіну статус персони нон-грата та заборонити президенту Росії використовувати повітряний простір України, – заявив заступник голови КУН Володимир Борейчук. Про це повідомила прес-служба КУН.

"Ми радимо Путіну вчити історію не за комуністичними підручниками, де написано, що Москва виникла раніше Київської Русі, а за працями істориків, котрі не були членами компартії. Така позиція Росії в чергове підтверджує той факт, що лише вступ до НАТО може гарантувати безпеку та цілісність для нашої держави", – зауважив Володимир Борейчук.

На його думку, було б логічніше, якби Україна вимагала від РФ повернення українських етнічних земель до складу України.

Також Борейчук наголосив, що Україна потрібно "якнайшвидше вигнати Чорноморський флот з території Криму, оскільки неприпустимо, щоб на території України знаходилися війська вороже налаштованої країни", повідомляє ЗІК.



Зараз ви читаєте новину «Путіна можуть оголосити персоною нон-грата в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі