четвер, 14 лютого 2008 12:26

Путін знову погрожує Україні ракетами

Путін знову погрожує Україні ракетами

У разі розміщення на території України баз НАТО або інших позиційних районів системи ПРО Росія буде вимушена перенацілити свої ракети на ці об"єкти. Про це заявив президент РФ Володимир Путін сьогодні на прес-конференції.

"Ми будемо вимушені перенацілити свої ракети на об"єкти, які, як ми вважаємо, загрожують нашій національній безпеці", - сказав президент. "Я зобов"язаний сьогодні сказати про це прямо і чесно, щоб потім не перекладали з хворої голови на здорову відповідальність за подібний розвиток подій. Ми цього не хочемо", - відзначив Путін.

При цьому Путін підкреслив, що Росія не збирається нічого перенацілювати без крайньої необхідності. "Проте російські військові експерти вважають, що третій позиційний район система ПРО США загрожує національній безпеці Росії. Якщо вона з"явиться, ми вимушені будемо адекватно реагувати", - заявив президент.

Варто відзначити, що на зустрічі в Москві з Президентом України Віктором Ющенко, Путін, відповідаючи на питання журналіста про можливе розміщення баз НАТО на Україні, сказав: "Не тільки сказати, подумати страшно, що Росія у відповідь на подібне можливе розміщення таких позиційних районів на українській території націлить на Україну свої ударні ракетні системи".

Держсекретар США Кондоліза Райс засудила цю відповідь президента Росії. За її словами, вислів Путіна про те, що Росія може націлити ракети на територію України, якщо колишня радянська республіка вступить в НАТО, неприпустимий і гідний осудження. К.Райс особливо підкреслила, що Вашингтон "повністю за незалежність України", повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Путін знову погрожує Україні ракетами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі