пʼятниця, 01 квітня 2011 16:32

Путін знайшов спосіб як затягти Януковича і Ко до Митного союзу?

Путін знайшов спосіб як затягти Януковича і Ко до Митного союзу?

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін має намір приїхати до Києва у період між 11 та 15 квітня.

Про це пише Комерсант Україна у статті "Пішла торгівля"

За даними джерел видання, керівник російського уряду проведе зустрічі з президентом Віктором Януковичем і прем'єром Миколою Азаровим, а також участь у засіданні міжурядового комітету україно-російської міждержавної комісії.

Російський прем'єр спробує вплинути на переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом, а також переконати керівництво країни в необхідності вступу України в Митний союз Росії, Білорусії й Казахстану.

"У ході цього візиту тема наслідків для України від створення ЗВТ буде головною", - заявило одне з джерел.

За словами співрозмовника видання, Путін не збирається обмежуватися погрозами й готовий запропонувати Україні компенсаційний пакет в обмін на її згоду приєднатися до Митного союзу.

"Це не обов'язково буде тільки фінансова компенсація. Україну може зацікавити й корегування деяких тарифних позицій", - сказав співрозмовник газети.

За його словами, з метою мінімізації наслідків для Києва від перегляду його зобов'язань перед СОТ, що неминуче при приєднанні до Митного союзу, члени союзу готові знизити свої імпортні мита.

Не виключається також, що Путін представить і пропозиції про співпрацю в нафтогазовій сфері при цьому не уточнюється про які саме пропозиції йде мова.

Раніше прем'єр РФ уже заявляв, що якщо Україна створить зону вільної торгівлі з ЄС і піде зі своїми товарами на російський ринок, то Росія буде змушена "вибудовувати кордон" для цих товарів.

У понеділок, 4 квітня, у Брюсселі почнеться 16-й раунд переговорів щодо економічної частини угоди про асоціацію між Україною і ЄС, яка передбачає створення зони вільної торгівлі, а у вівторок - 18-й раунд переговорів щодо його політичної частини.

Зараз ви читаєте новину «Путін знайшов спосіб як затягти Януковича і Ко до Митного союзу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі