понеділок, 27 лютого 2012 13:08

Путін зібрався розширювати культурну присутність РФ у країнах колишнього СРСР

Путін зібрався розширювати культурну присутність РФ у країнах колишнього СРСР

Росія повинна на порядок збільшити освітню і культурну присутність у країнах, де частина населення говорить російською або розуміє російську мову.

Про це у своїй передвиборчій статті з питань міжнародних відносин "Росія і світ, який змінюється", опублікованій у газеті "Московские новости", написав кандидат в президенти Росії Володимир Путін.

"Повага до своєї країни визначаться ще й тим, як вона здатна захистити права своїх громадян і співвітчизників за кордоном", - зазначив він.

У той же час, прем'єр-міністр РФ вважає, що майже всі країни колишнього СРСР є російськомовним простором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не забиратиме ЧФ з Криму: таких грошей "ніхто ніде нікому не платить"

"Для Росії існує можливість не тільки зберегти свою культуру, а й використовувати її як потужний фактор просування на глобальних ринках. Російськомовний простір - це практично всі країни колишнього СРСР і значна частина Східної Європи. Не імперія, а культурне просування, не гармати, не імпорт політичних режимів, а експорт освіти і культури допоможуть створити сприятливі умови для російських товарів, послуг і ідей", - написав Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін побачив у стосунках з Україною "більш глибокі й важливі" речі, ніж економіка

"Ми повинні в кілька разів посилити освітню і культурну присутність у світі - і на порядок збільшити його в країнах, де частина населення говорить російською або розуміє російську", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Путін зібрався розширювати культурну присутність РФ у країнах колишнього СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

135

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі