субота, 17 грудня 2022 05:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін збирається до Лукашенка: в ISW пояснили причину

Путін збирається до Лукашенка: в ISW пояснили причину
Володимир Путін їде в гості до Александра Лукашенка. Фото: Еспресо

Візит президента Росії Володимира Путіна в Мінськ є нагодою натиснути на білоруського диктатора Олександра Лукашенка і посилити інформаційну операцію щодо можливого наступу Росії з території РБ.

Путін, ймовірно, буде тиснути на президента Білорусі Олександра Лукашенка, щоб отримати поступки в російсько-білоруській інтеграції, припускають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Лукашенко вже створює інформаційні умови для відхилення російських інтеграційних вимог, як він це робив протягом десятиліть, наголошують в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диктатори проведуть зустріч тет-а-тет: назвали офіційний привід

Візит Путіна до Мінська може свідчити про те, що він намагається створити умови для нової оцінки найбільш небезпечного курсу дій. Хоче відновити наступ на Україну взимку 2023 року.

Експерти додають, що наразі ISW оцінює ймовірність російського вторгнення в Україну з території Білорусі як низьку, але можливу. А зустріч двох диктаторів має на меті "посилити російську інформаційну операцію, спрямовану на те, щоб переконати українців і жителів Заходу в тому, що Росія може напасти на Україну з території Білорусі".

Цього тижня у Білорусі за дорученням самопроголошеного президента Олександра Лукашенка розпочалася раптова перевірка бойової готовності збройних сил країни.

Білоруси "знають, чим для них може закінчитись" напад, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Путін збирається до Лукашенка: в ISW пояснили причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі