пʼятниця, 06 травня 2011 21:59

Путін запропонував безпартійний громадянам претендувати на місця в Держдумі за списками Єдиної Росії

Путін запропонував безпартійний громадянам претендувати на місця в Держдумі за списками Єдиної Росії

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін запропонував створити на базі очолюваної ним партії Єдина Росія так званий народний фронт і дозволити непартійним громадянам претендувати на місця в Держдумі РФ.

Путін виступив за те, щоб дозволити росіянам висуватися до Держдуми за списками Єдиної Росії, не вступаючи при цьому в партію. За його припущенням, у своєрідний загальноросійський народний фронт, сформований на базі партії, могли б увійти профспілкові, ветеранські, молодіжні та жіночі організації.

Прем'єр-міністр РФ зазначив, що напередодні виборів, які відбудуться 4 грудня 2011 року, країні потрібне об'єднання людей, метою яких є її зміцнення. За його словами, до такої практики - створення народного фронту - неодноразово вдавалися різні політичні сили в різних країнах. "Це інструмент об'єднання близьких за духом політичних сил", - підкреслив Путін.

Згідно з регламентом "Єдиної Росії", претендувати на місця в Держдумі зможуть переможці внутрішньопартійних праймеріз. Ймовірно, ініціатива лідера правлячої партії говорить про те, що до праймеріз будуть допущені громадяни, що не в "Єдиній Росії ". Варто зазначити, що єдинороси вже вдавалися до подібної практики - в 2007 році Володимир Путін очолив виборчий список "Єдиної Росії ", не вступаючи в партію. Згодом він відмовився від мандата, оскільки на момент виборів обіймав пост президента Росії.

Нещодавнє опитування фонду Громадська думка показав, що рейтинг довіри до партії Єдина Росія впав до мінімуму за два роки - 44%. Паралельно з цим рекорду досяг рівень недовіри до правлячої в РФ партії - 38%.

Зараз ви читаєте новину «Путін запропонував безпартійний громадянам претендувати на місця в Держдумі за списками Єдиної Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі