субота, 28 червня 2008 17:57

Путін вирішив не всі проблеми з Тимошенко під час бесіди тет-а-тет

Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін заявив про проблеми, що зберігаються у ряді сфер взаємодії з Україною.

"У нас багато питань, які вимагають вирішення в сфері енергетики, промисловій кооперації, військово-технічній галузі", - заявив Путін, відкриваючи в суботу в Москві зустріч із прем"єром України Юлією Тимошенко за участю делегацій двох країн.

Путин повідомив, що в ході бесіди з Тимошенко один на один вони "пройшлися практично по всіх злободенних і актуальних питаннях", передає Інтерфакс.

Прем"єр РФ висловив задоволення динамічним ростом російсько-українського товарообігу, нагадавши, що за підсумками 2007 року він склав близько $30 млрд.

Путин висловив упевненість в тому, що в рамках роботи Комітету з економічного співробітництва, який очолюють прем"єри двох країн, наявні проблеми вдасться вирішити.

У той же час, Тимошенко відзначила, що Україна й Росія просунулися в створенні єдиного центру зі збагачення урану.

Прем"єр України підкреслила також, що дві країни "досягли найвищого рівня взаєморозуміння в сфері авіабудування". "У нас у цій сфері є колосальні перспективи", - підкреслила вона.

Крім того, як повідомила Тимошенко, дві країни "погодили дії по спільних космічних програмах".

Прем"єр України вважає, що дві країни "відкривають зовсім нову сторінку в історії конструктивних відносин".

На думку Тимошенко, за два місяці, що пройшли із засідання Комітету з економічного співробітництва, двом країнам "вдалося досягти абсолютно нової динаміки партнерства".

Тимошенко нагадала, що прем"єри двох країн на минулій зустрічі визначили 11 головних пріоритетів двостороннього співробітництва. "На сьогоднішній день із одинадцяти напрямків ми маємо дев"ять проектних планів", - повідомила прем"єр.

Вона зокрема, відзначила, що один із планів стосується "створення зони вільної торгівлі з урахуванням всіх правил СОТ", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Путін вирішив не всі проблеми з Тимошенко під час бесіди тет-а-тет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі