понеділок, 04 червня 2007 12:14

Путін відстоює думку українського народу

Президент Росії Володимир Путін підтримує вступ України в Європейський союз і проти її вступу в НАТО.

Про це він заявив в інтерв"ю журналістам засобів масової інформації країн "Групи восьми"

"Ми взагалі виступаємо за зміцнення Європейського союзу. Ми жодного разу, якщо ви помітили, нічого недоброго не сказали про цей процес. Я не знаю тільки, наскільки сам Європейський союз готовий прийняти нових членів, у тому числі й розширитися за рахунок України, але це вже не наша проблема. Наскільки я собі уявляю, поки такої готовності нема", - сказав він.

При цьому він зазначив, що Україна - це держава з 45-мільйонним населенням, з великими економічними й політичними проблемами.

"Тому, якщо колись до цього дійде, ми нічого проти не маємо", - заявив президент Росії.

Водночас Путін негативно поставився до ідеї вступу України в НАТО.

"Ні, ми вважаємо, що це шкідливо, тому що НАТО - це військово-політичний блок. Це додатковий дратівний елемент у відносинах з Росією. Ми не бачимо в цьому ніякої необхідності, ніхто на Україну не нападає. А подальші розмови про те, що розширення НАТО підвищує можливості в боротьбі з тероризмом, вважаємо просто балаканиною", - сказав він.

При цьому російський лідер навів як аргумент також опитування громадської думки.

"Ви говорите: "НАТО й Україна". Але ви знаєте опитування громадської думки? 60-70, а може, і понад 80 відсотків громадян проти вступу України в НАТО. Ні, Конгрес ухвалює рішення щодо того, щоб фінансувати вступ України в НАТО. А народ запитали український? Чому не зважають на думку українського народу?", - сказав Путін.

Як повідомляло агентство, у листопаді 2006 року Прем"єр-міністр Росії Михайло Фрадков заявив, що вступ України в НАТО не має бути на шкоду інтересам Росії.

Зараз ви читаєте новину «Путін відстоює думку українського народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі