пʼятниця, 27 лютого 2015 16:05

"Путін Вас боїться, тож залишайтеся живою!" - ініціатива "Першого грудня" звернулась до Савченко

"Путін Вас боїться, тож залишайтеся живою!" - ініціатива "Першого грудня" звернулась до Савченко
unian.net

Учасники групи "Першого грудня" висловлюють захоплення сміливістю і високою саможертовністю української льотчиці Надії Савченко та закликають її берегти себе і припинити голодування.

Про це йдеться у зверненні групи.

"Ви і в неволі залишаєтеся Воїном світла, який протистоїть державній машині Зла. Ви вже стали для світу — й рідної України передусім, — символом стійкості духу. Хто не сліпий, той бачить: на Вашому боці "правда і воля святая"", — йдеться у зверненні.

У групі наголошують, що Путін боїться Савченко: "Але ще більше він боятиметься Вас, якщо Ви залишитеся живою. Кожен день Вашого життя наближає вирок його цинічному режимові. Не дайте новітньому Сталінові втішитися і розвести руками: "Ну що ж, немає людини — немає проблеми"".

Учасники групи нагадали Надії Савченко, що неї чекають українська земля і українське небо.

Як відомо, українську військову, льотчицю Надю Савченко Росія безпідставно звинувачує у вбивстві російських журналістів, і з липня 2014 року утримує в СІЗО. З кінця 2014 року Савченко оголосила голодування. Чергове засідання суду по її справі відбудеться 4 березня.

Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група "Першого грудня", до якої ввійшли відомі інтелектуали: В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, має на меті утверджувати у суспільстві духовні цінності та домогтися встановлення в країні нових правил гри.

Зараз ви читаєте новину «"Путін Вас боїться, тож залишайтеся живою!" - ініціатива "Першого грудня" звернулась до Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі